Инж. Симеон Пищалов, управител на “Арх Ситистрой”: С новата компания „Хъс Естейт“ затваряме цикъла от строителството до продажбата на имоти и доказваме нашето уважение към клиента

Симеон Пищалов е завършил спортна паралелка по ски в Техникум по туризъм гр. Чепеларе. Бил е активен състезател по ски и сноуборд. Бакалавър е по „Управление на спортни школи“ от НСА „Васил Левски“, където се дипломира през 2002-а година. След това завършва “Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Черноризец Храбър“, специалност „ Водоснабдяване и канализация“. От 2006-а година до момента е управител на „Арх Ситистрой“ ЕООД.

– Инж. Пищалов, разговаряме малко след старта на Вашата нова компания на имотния пазар. Какви нови правила и стандарти задавате чрез „Хъс Естейт“ в търговията с недвижимости?

– „Хъс Естейт“ е компания, част от групата на “ХЪС” ООД, ексклузивно обслужваща продажбите и отдаването под наем на обекти от инвеститорите “Хъс Инвест” и “Арх Ситистрой”. Нашата цел е висококачествено обслужване и професионален съпорт за клиентите ни – БЕЗ КОМИСИОН. Предлагаме на имотния пазар сгради с индивидуална архитектура, добра среда за живот, отлична локация и безкомпромисно качество на материали и изпълнение. Компанията изцяло затваря цикъла от планиране и проектиране, през реализация на проектите до тяхното управление и пoдръжка, като влага лично отношение във всеки етап и детайл. За улеснение на клиентите, предлагаме и частично или цялостно интериорно решение за новия Ви дом.

– Какъв екип сте подбрали за работата с клиентите?

– Правило в компанията е да се инвестира в човешкия и кадрови потенциал. Наясно сме, колко е важно това и правим прецизна селекция при подбор на служител. Непрестанно ги обучаваме, мотивираме ги да се развиват професионално и държим да са в крак с последните новости в строителния бранш. Това е една добра инвестиция и показва нашата признателност към клиентите за доверието, което ни гласуват при избора на новия им дом.

– Какво ви дава самочувствието да предлагате имоти на цени над средните на пазара?

– Това е съвкупност от компоненти. На първо място е локацията на нашите комплекси. При избора на терени правилото ни е – голяма площ и малък Кинт, за да вдъхнем усещане за простор. Насочили сме се към комплекси от „затворен тип“, за да предложим на клиента нужните удобства – луксозно изпълнение, уют, просторно дворно място от пешеходни зони и зони за отдих, същевременно сигурност, подсигурена с контролиран достъп, 24-часова охрана и видеонаблюдение. Залагаме на простор и при проектирането на предлаганите от нас жилища. При стандарт от 2.60 м височина нашите апартаменти са с 20 см повече – 2.80 м, за получаване на повече светлина. Дограмата е от най-висок клас, троен стъклопакет, четири сезона стъкла 6 мм, с аргонов газ. По отношение на електрическите инсталации – прокарваме оптична връзка до апартамента, осигуряваща непрекъсваемост при доставката на интернет и телевизия. Независимо какво е времето навън – бури, земетресения….връзка има! Особено внимание обръщаме на детайлите, правещи сградата, като цяло, енергийно ефективна. Това за мен е едно от най-важните неща – топлоизолиран е всеки един детайл или елемент, независимо дали е външен или на стена, в жилище. По този начин ние постигаме термомост или „прекъсваме срещата на топло със студено“. Така гарантираме на нашите клиенти, че не може да се получи конденз, мухъл или влага в апартамента, независимо дали ще си купят жилище на партер, последен или междинен етаж.

Всеки наш комплекс е разработен в собствен стил, дизайн и дух. В „Тоскана Резиденс“ сме вложили идеята за Италия и „зелената Тоскана“. „Пловдив Сити Парк 2“ пък е изцяло в градски стил – с магазини и ресторантите отдолу, с удобствата на хората, които могат да ги получат в забързания живот днес. В „Магнолия Резиденс“ наблягаме на дизайн в класически стил с лек привкус на модерното време – с 3 дка двор изцяло пешеходна зона, включваща детски кът, стрийт фитнес и всички удобства, превърнали се в еталон за „добър дом“ на инвеститорите „Хъс Инвест“ и „Арх Ситистрой“. Влагаме много средства за дизайн и разработка на общи части, включително луксозни и оригинални фоайета. Асансьорите в нашите сгради са пътнически – електрически въжен, с плавно потегляне и спиране на кабината, което дава сигурност и гаранция на живущите, че при спиране на тока, кабината слиза най-долу, отваря вратите си и не може да се получи засядане, спиране или пропадане. Кабините им също са наша дизайнерска разработка, което ги прави уникални. Много важно за всички наши комплекси е, че гарантираме 100% обезпечаване на живущите с места за паркиране.

– Покупката на жилище, освен финансова операция, е и емоционален акт. Какви отношения създавате с клиентите си?

– Фактът, че връзката между много от новите ни клиенти са наши стари доволни клиенти, е показателен. Аз самият живея в един от комплексите ни, имам близки и приятели, които имат жилища в тях. Това е гаранция, че сме напълно убедени в качеството на това, което правим и предлагаме на хората.

– Какъв е профилът на хората, които избират дом от Вас?

– Профилът е разнолик, като цяло, екипът на „Хъс Естейт“ при среща с всеки клиент подхожда индивидуално, опознава го и може да предложи подходящо място за дом или инвестиция, вземайки предвид посочените интереси.

– Факт е, че на имотния пазар има и агенции с некоректни практики. Как се борите със сивия сектор и конкуренцията?

– Ние, като цяло, не се притесняваме от конкуренцията, защото „Хъс Естейт“ продава изцяло само наши обекти. Сигурни сме в това, което продаваме, затова го продаваме със самочувствие. Работим с всички агенции на пазара и сме гъвкави в отношенията с тях. С всеки, който има интерес към нашите комплекси/а те всички имат!/, имаме договорни отношения и работим съвместно. Практика е, че при стартирането на един комплекс имаме клиенти, които закупуват „на зелено“ по 5-6 апартамента. До достигане на етап Акт обр.16 цената се покачва с около 150-200 евро/кв.м., като клиентите решават да продадат закупените жилища и да реализират печалба от покупката си. При нас жилищата винаги са във възход, качеството е безупречно, инвеститорите са сигурни и сме създали една „добре смазана машина“. Всеки клиент, който е купил апартамент в наш комплекс с цел инвестиция, може да го продаде или отдава под наем чрез новата ни компания „Хъс Естейт“. Ние сме в негова услуга.

– В момента най-големите проекти, които се реализират в гр. Пловдив, са жилищните. Кои са факторите, които поддържат ентусиазма в строителния бранш?

– Един от факторите е, че гр. Пловдив е един голям културен и индустриален център. Нараства броят на заводи около града. Когато има производство и промишленост, хората по-лесно намират работно място и съответно се нуждаят от жилище – купуват или наемат имот. Другият фактор е, че гр. Пловдив е един от най-красивите градове в България, европейска столица на културата тази година. Привлекателен е за живеене със своята удобна локация, с атмосферата, с тепетата, с историята на един от най-древните градове в Европа и „Стария град“, често посещаван и от чужденци. Това са все стимули за развитие на жилищното строителство.

– Собствен фирмен стил, добра търговска репутация, безупречно качество в строителството – как се постига всичко това?

– Това се постига с лоялен екип от квалифицирани професионалисти, постоянство, непрестанен труд, коректност във взаимоотношенията с партньори. Екипът е отговорен и работи в посока разширяване на статуквото и внедряване на иновации, добри практики.

– Като човек, натоварен с много бизнес отговорности, как разпределяте силите си? Как минава един Ваш ден и как презареждате?

– Успешно съумявам да разделя времето между работата и семейството. Не пропускам моментите за спорт и приятелите, на които държа. Ставам рано, карам дъщеря си на училище и преди осем часа съм вече в офиса. До обяд съм в срещи, преглеждам документи, проекти, договори, важните телефонни разговори. Следобед съм на строителните ни обекти. Държа лично да имам поглед над начина на изпълнението…ако има проблем, да се реши своевременно. Често в късния следобед отново се връщам до офиса и после идва времето за семейството. С тях обичаме дългите разходки, преходите в планината, различни забавления на Гребната база. Старая се да привлека още от мъничка дъщеря си към спорта, защото от опит знам, че спортът изгражда, създава качества и характер, които занапред в живота са много важни. Уча я на дисциплина, точност, коректност, отговорност, трудолюбие.

– Преди строителния бизнес сте бил отдаден дълги години на спорта. Какво пренесохте от него в бизнеса?

– Плюсовете, които взех от спорта са много. Преди всичко той ме направи дисциплиниран, с амбиция и мотивация за постигане на поставените цели, постоянен и решителен в процеса на реализиране им. Спортът ти дава хъс. С каквото и да се занимаваш, винаги искаш да бъдеш на първо място. Учи те обаче и да губиш, защото трябва първо да загубиш, за да се научиш да печелиш. И нещо много важно – учи те да бъдеш спортсмен. Защото и в спорта, и в бизнеса, и в живота като цяло, трябва да има феърплей!

Прочетете на: www.stroitelstvoimoti.com