Сградите на “ХЪС Инвест” и “Арх Ситистрой” – новите градски шедьоври

“Марица” представя в изложба знаковите сгради под тепетата

Пловдив е най-старият обитаван и до днес европейски град, а неговата архитектурна история е богата и разнообразна. Всеки ден пловдивчани преминават покрай сградите, които носят почерка на различни епохи, и всяка от тях има своята културна и естетическа стойност.

Новата изложба  на вестник „Марица“ и „Хермес медия“ представя сградите, които са тясно свързани с богатото културно и историческо наследство на Пловдив, но и тези, които създават новия облик на града. Поредната ни инициатива се нарича „Архитектурата на модерния град” и в нея има място за най-добрите образци, които пазят и надграждат архитектурните традиции и със своя облик правят града под тепетата забележителен и неповторим: това са модерните жилищни сгради, търговски центрове, офис- и промишлени постройки.

Експозицията от поредицата “Пловдив през годините” може да видите на Римския стадион.

Магнолия Резиденс

МР1

Жилищен комплекс „Магнолия Резиденс“ е нарицателно за шедьовър и лукс в архитектурата. Постига го съчетанието на безкомпромисно качество, безупречен стил и отлична локация: на ул. “Рая” №17, в район „Западен“.
Фасадата привлича с интересен архитектурен детайл – естествен камък и стъкло. Всичко това е подчертано и от прецизния дизайн, съчетан с дискретно осветление. С това комплекс „Магнолия Резиденс” е различен.

Plovdiv City Park-2” – качество във всеки детайл

Пет жилищни секции оформят облика на „Plovdiv City Park-2“. Сградата се отличава с високо ниво на изпълнение и качество във всеки детайл. Тук по-доброто качество на живот се постига с гарантирана сигурност, заобиколен от зелени площи, разнообразни възможности за релакс и спорт, професионална поддръжка, качество на изпълнението и архитектурна естетика. Комплексът е ситуиран в най-озеленения, престижен и предпочитан за живеене и инвестиция район на Пловдив – Парк „Отдих и култура“, в непосредствена близост с центъра на града, Гребната база, Mall Plovdiv и магазините Lidl, Kaufland, също училища, детски градини, медицински центрове.

3N1A8853

„Тоскана Резиденс“ – в духа на слънчева Италия

„Ти си мястото, на което живееш. С избора си на дом ти всъщност избираш онова, за което копнееш“ – вярвайки безрезервно в тази максима, ние вдъхваме душа на нашите комплекси.

Водеща идея в замисъла на „Тоскана Резиденс“ е живеещите тук да се потопят в хармонията и спокойствието, с които китният район „Тоскана“ в Италия омагьосва посетителите си. Не е случаен и изборът на локацията – в най-слънчевата част на Пловдив, в. кв. „Остромила-Беломорски“. Облагородяването в комлекса е в унисон със „зелената Тоскана“ в Италия – той разполага с богато озеленяване в общите части, пейки за отдих, площадка за Street fitness за всеки любител на спорта.

Зад всички тези проекти стоят компаниите “ХЪС Инвест” и “Арх Ситистрой”.

Сградите на

Сградите на

Източник: marica.bg