Покупка на апартамент ново строителство

Kакво да имате предвид при закупуване на ново жилище?

Закупуването на апартамент може да е идеален вариант за тези от вас, които са готови да инвестират в новия си дом и търсят по-икономичен вариант. Също така обикновено тези жилища са по-привлекателни за хората, които предпочитат да са по-близо до градската среда и желаят да имат лесен достъп до всички удобства и възможности за забавление, които градът предлага.

Освен по локацията, апартаментите в жилищни комплекси и сгради могат да се различават по големина и удобство. Затова освен цената, ако искате да придобиете най-подходящият за вас апартамент, е добре да обърнете внимание на плюсовете и минусите на всеки имот, преди да пристъпите към закупуването.

В тази статия подготвихме списък с фактори, които е добре да вземете предвид при избор на ново жилище.

Съвети при покупка на апартамент

  1. Местоположение

Локацията е главен фактор, който играе особено важна роля в града. Съществено е както местоположението на сградата в населеното място, така и дали тя е в близост до магазини, аптеки, заведения и паркове.

От значение е и местоположението на апартамента в сградата. Обърнете внимание на начина, по който е обърнат, на какво разстояние е от асансьора, гаражите и къде се намират паркингът и кофите за боклук. Има ли пътна артерия в близост до спалнята? Как е обособена пешеходната зона около сградата? Това са само някои от въпросите, които е добре да проучите, преди да инвестирате в нов апартамент.

2. Аспект и оформление

Привлекателността и модерният дизайн на сградата са все по-търсени и ценени от купувачите. Освен външният вид на жилищния комплекс или кооперация обаче, ключово е и самото разположения на апартамента спрямо светлината.

Обърнете внимание дали има достатъчно естествена светлина в жилището. Направете справка с плана на етажа, за да се ориентирате и за мястото на имота спрямо останалите апартаменти. Всички тези аспекти, разбира се, са субективни. Ако е възможно, посетете жилището през деня, за да видите колко светлина навлиза в него.

3. Такса поддръжка

Когато избирате апартамент в нов жилищен комплекс, вие ставате собственици на имота и споделяте собствеността на общите части на сградата с останалите си съседи.

Обикновено за поддръжката и ремонта на тези общи части се начислява годишна такса. Размерът на таксата може да варира в зависимост от големината и вида на съоръженията, които включва комплексът или жилищната сграда, както и размерът на апартамента ви.

Така че освен цената на имота, е добре да се информирате и за допълнителните годишни такси за ремонт и поддръжка.

4. Проверка на съоръженията

Тъй като животът в апартамент обикновено не предполага ползването на градина (освен ако не сте избрали партерен етаж с такова обособено лично пространство), от ваш интерес е да проверите и какви съоръжения за отдих има в комплекса. Ако не се намират такива, тогава проучете дали наблизо има паркове, детски площадки и велоалеи. Това е особено важно, ако имате деца и/или куче. Освен че тези удобства ще ви помогнат да се чувствате по-добре и да живеете по-удобно и спокойно, те ще допринесат и за по-високата цена на имота в последствие.

5. Налично място за паркиране

Основен проблем, особено в големите градове, е намирането на паркомясто. Колкото по-близо до централната част сте, толкова паркирането става по-сложно.

Затова е най-добре да потърсите жилище, което има обособено паркомясто за автомобил. Това вероятно ще е причина и за по-високата цена на имота.

В случай че не разполагате с личен автомобил, проверете какъв обществен транспорт има в близост. Дори тогава – проучете как стои въпросът с паркирането, за да можете да информирате вашите гости.

6. Преценете сигурността

В жилищните сгради влизат и излизат много хора, затова не пропускайте да проверите каква е степента на сигурност в сградата и в района.

Новите и по-големи комплекси осигуряват специални чипове и карти за достъп, денонощна охрана и видеонаблюдение. Макар поддръжката на имотите в тях да е по-висока, можете да се насладите на лукса, сигурността и спокойствието целогодишно.

7. Качество на строителството

Новото строителство е все по-предпочитано. При него се използват най-модерните и качествени материали на пазара. За да се построи една сграда по най-добрия начин обаче значение има не само дизайнът и материалите, но и човешкият фактор. Фасадата и общите части също влияят значително за комфорта на обитателите. Затова се поинтересувайте за надеждността на строителя и възложителя. Какви реализирани проекти имат и какви отзиви ще намерите за тях. Също така и какви материали са се използвали за строежа.

Хъс Естейт предлага на имотния пазар сгради с модерна архитектура, отлична локация и безкомпромисно качество на материали и изпълнение. Паркирането е осигурено за всеки един от комплексите ни. Разгледайте наличните жилища и всички проекти на сайта ни. Не се колебайте да се свържете с екипа ни за повече информация.