Предимства на имотите в затворен комплекс

Защо да изберете имот в жилищен комплекс от затворен тип?

През последните години все повече хора предпочитат да закупят имот в затворен жилищен комплекс. Причините за това са много и достатъчно основателни. Без значение дали обичате спокойствието и тишината на отдалечените квартали или удобството да сте по-близо до централната част на града, съвременните комплекси от затворен тип могат да Ви предоставят предимствата и на двата варианта в едно.

В тази статия ще разгледаме по-подробно какви са предимствата на съвременните затворени комплекси, за да Ви помогнем да решите дали това е подходящ избор и за Вас.

Плюсове на затворените комплекси

Повече удобства за Вас и семейството Ви

В съвременните комплекси можете да се насладите на модерните архитектурни решения от последно поколение, които включват и удобни общи части с предвидени зони за релакс, детски площадки и озеленени площи.

Това са предпочитани условия за много купувачи, тъй като са благоприятни за спокоен и комфортен семеен живот. Не е нужно да пътувате далеч от местожителството си, за да се насладите на качествена почивка със семейството си навън.

Голяма част от комплексите разполагам и с обезпечени паркоместа. Особено в големите градове проблемът с паркирането става все по-осезаем, тъй като все повече семейства разполагат с един и повече автомобили.

Също така затворените комплекси може да разполагат със собствени търговски, спортни и развлекателни, образователни и здравни съоръжения, които допринасят за благосъстоянието и комфорта на обитателите.

Представете си удобството да имате фитнес зала в жилищната си сграда, хранителен магазин на партера и други магазини в собствения си двор. Можете да превърнете тази визия в начин на живот и всеки ден да се възползвате от тези удобства.

Качество на изпълнението

Ако фирмата изпълнител е с доказан опит и постижения, можете да сте сигурни, че инвестирате в имот, за построяването, на който се използват качествени материали. Това гарантира по-дългия живот на имота и неговият приветлив и модерен вид. Препоръчваме Ви преди да направите своята покупка, внимателно да проучите както инвеститорите, така и строителните фирми, реализиращи проекта. 

Инвестиция, която ще запази високата си стойност

Ако изберете имот в стандартен панелен блок, това може на пръв поглед да изглежда по-изгодно, но не и в дългосрочен план. В случай, че изберете апартамент в затворен комплекс, дори след време да решите да продадете имота си и да смените местожителството си, имотът Ви ще запази своята висока стойност, тъй като строителството не е старо, а междувременно комплексът е бил поддържан качествено. При старите панелни блокове поддръжката доста често е под въпрос.

От друга страна, има вероятност закупуването на нов имот в луксозна сграда от затворен тип да е дори по-изгодно – особено ако вариантът за покупка на зелено, е нещо, което бихте избрали.

Сигурност и спокойствие

Едно от основните предимства на жилищните комплекси от затворен тип е, че те предлагат сигурност и защита. Затова и много млади семейства решават да ги изберат за свой дом.

Достъпът до вътрешността на сградата е ограничен, а всички входни и/или изходни точки се подсигуряват по различни начини – с видеонаблюдение, електронни пропускателни устройства и/ или охрана.

Освен това използването на модерните домофонни системи и възможностите за интегриране на решения за сигурност на интелигентен дом, превръщат затворените комплекси в един от най-сигурните варианти за живеене.

Ограниченият достъп и кръгът от предимно млади и активни обитатели, също както и осигурените зелени площи – всичко това допринася за спокойствието и постигането на една по-тиха и приветлива среда за живот. При среда с установени правила и сигурност на достъпа, съжителството с Вашите съседи може да е приятно и с времето да изградите приятелски взаимоотношения.

Решение за поддръжка

Известно е, че имотите в жилищните комплекси от затворен тип обикновено се предлагат с такса  поддръжка. Това решава много проблеми, които могат да възникнат. За грижата и правилната експлоатация на общите части се грижат назначени за целта специалисти, които знаят как да се справят с нуждите на комплекса.

Висок стандарт на живот

Всички изброени предимства са сигурен залог за по-висок стандарт на живот, към който все повече собственици се стремят. Инвестирайки в имот в луксозен и модерен комплекс, Вие осигурявате най-доброто за себе си, семейството си и Вашите гости.

Искате да направите тази прекрасна визия реалност за Вас – с помощта на Hus Estate можете да го направите още сега! Разгледайте нашите предложения и изберете перфектния дом в жилищен комплекс от затворен тип на удобната за Вас локация.